HTML

Badarország

Beszélgessünk politikáról, azaz "közös dolgainkról"! Indulat kikapcs, elme bekapcs!

Friss topikok

2008.01.24. 18:06 budapestjovoje.freeblog.hu (törölt)

Jön a népszavazás, te miért szavazol úgy, ahogy?

 

A népszavazás kérdései, és hogy én hogyan szavazok:

Egyetért-e ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetni?

Egyetértek, igennel fogok szavazni. A tandíj erősen rontja az esélyegyenlőséget. Maximum egy jelképes havi összeg lenne beszedhető, de több százezer forintot elkérni, amikor a tanulmányok mellett még albérletre / kollégiumra, utazásra, tankönyvre stb. így is nagyon sokat kell költeni, nem szabad. A tanulmányok elvégzésének végéig mindenkinek legyenek egyenlő esélyei, aztán a munkerőpiac majd válogat. Persze ez nem jelenti azt, hogy az államnak minden baromságot korlátlan számban fizetni kell, de nem így kell az oktatást a munkaerőpiaci igényekhez igazítani. Ha költséget akarnak csökkenteni, akkor legyen sokkal kevesebb diplomagyár, és legyen több szakmunkásképzés. 

Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?

Nem értek egyet, nemmel fogok szavazni. Miért? Nem azért, mert a rokonságom halálán fáradoznék, vagy mert radikáldarwinista állásponton lennék ebben a kérdésben. Hanem azért, mert napi 1000 Ft, az nem sok. Ebből még napi háromszori étkezést se tudok kihozni. Ennyit havi 70 000 Ft nyugdíjból is ki lehet hozni. Ha nem, akkor meg lehet erre is hitelt felvenni, besegíthet a család (normális helyzetben be is segít).

Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től ne kelljen vizitdíjat fizetni?

Nem értek egyet, nemmel fogok szavazni. Mert alkalmanként 300 Ft, de maximum évi 20 x 300 = 6000 Ft-ot kell fizetni. Ennyit ki lehet fizetni, ha valaki szegény, hát nem ettől szegény. Jártam már orvosnál, kifizettem a vizitdíjat, nem kellett emiatt sorban állnom. A létminimum 2006-ban a KSH szerint egy egytagú nyugdíjas háztartásban havi 54115 Ft volt. 6000 Ft osztva 12 x 54115 Ft-tal, az a létminimum jövedelem 0,9%-a.  

És ha egy orvos értésemre adja, hogy vizitdíjat vár el tőlem, orrba is vágom. Lehetőleg a folyosón.

Források:
http://www.origo.hu/itthon/20080123-marcius-9en-tartjak-a-vizitdijas-nepszavazast.html
http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/idoszaki/letmin/letmin06.pdf
http://www.eum.hu/letoltes.php?d_id=2048

Szólj hozzá!

Címkék: politika tandíj népszavazás vizitdíj napidíj kórházi badarország


A bejegyzés trackback címe:

https://badarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr21310287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása