HTML

Badarország

Beszélgessünk politikáról, azaz "közös dolgainkról"! Indulat kikapcs, elme bekapcs!

Friss topikok

2008.01.09. 12:51 budapestjovoje.freeblog.hu (törölt)

Jelentés Badarországról - 2007 Szeptember

(Eredetileg megjelent a http://fido.freeblog.hu/archives/2007/10/01/Jelentes_Badarorszagrol_-_2007_Szeptember/ címen, 2007 október elsején.)

Szeptember elején jött ki az adat: 6218 pedagógusnak nincs állása. A közoktatási feladatot ellátó intézmények száma ma 456-tal kevesebb, mint tavaly ősszel. Mi áll emögött? Egy demográfiai hanyatlás. Egyre több a nyugdíjas korú ember, és egyre kevesebb a fiatal, egyre csökkenő számú dolgozó kell, hogy ellásson egyre több nyugdíjast. Mi mégis úgy teszünk, mintha ez nem lenne valami egészen tragikus. Nem valljuk be magunknak: halvány lövésünk sincs róla, hogy ki fogja majd a mi nyugdíjunkat kitermelni. És közben - mivel egyre több nyugdíjas egyre több nyugdíjas szavazót is jelent - a politikai elit orrba-szájba igérget fedezetlen csekkeket az időseknek. Ki kellene mondani azt az igazságot, amit Jaksity György így fogalmazott meg:"A legnagyobb szavazóréteg már most is nyugdíjas, és az arányuk csak nőni fog. Ki lesz az, aki kiáll és kijelenti: hölgyeim és uraim, maguk nem dolgoztak eleget, maguk nem fizettek eleget, maguk nem takarítottak meg eleget és maguk nem csináltak elég gyereket. Ki az, aki ezt így elmondja? Mert demográfiailag és közgazdaságilag ez a helyzet. Ezek ennyire egyszerű dolgok, csak melyik politikus fog kiállni és ezt így elmondani? " (Forrás)


Szeptember még egy picit a Magyar Gárdáról is szólt, de már csak az utolsó reflexiók szintjén: Kövér László a "hülyeség mélységei"-ről beszélt, Orbán szerint a Magyar Gárda rossz válasz a válság megoldására. Arról már kevesebb szó esett, hogy a Magyar Gárda országos toborzásba kezdett, és a Jobbik a pártot választani tudók körében 2%-os támogatottságig jutott. Riasztóan nagy szám.


A parlament őszi ülésszakának megnyitóján beszédet tartott a köztársasági elnök. Szerintem helyesen mutatott rá: aki a kormány ellen akar tüntetni, az lesz szíves és ne az árpádsávos zászlót lobogtassa már. Más kérdés, hogy ezt az érintettek azonnal letojták, és ott folytatták, ahol abbahagyták. ("Gyurcsány takarodj, vidd a buzi haverod" - ez aztán színvonal...)


A hónap hülyéje szerény véleményem szerint Lengyel Zoltán lett: miután feleségét az önkormányzat kirakta szolgálati lakásából, amire már nem volt jogosult, a szolgálati lakás udvarán álló fákat kivágták, a kocsibejáró térköveit felszedték, az egyik melléképület tetőszerkezetét megbontották.


A tüntetések ereje mintha csökkent volna - a tavalyi lázongások, utcai rendzavarások legalább is szeptemberben elmaradtak. De hogy csak október 23-ára készülnek-e, vagy tényleg leültek az indultatok - ezt még korai lenne megjósolni. Én október 23-án mindenesetre nem merek majd elmenni egyik állami vagy ellenzéki programra sem. Nem lehet tudni, hogy mivé robban egy ilyen program fél órán belül, én pedig köszönöm szépen, de valahogy kibírom az idei évet anélkül, hogy fejbedobjanak egy sörösüveggel.


A hónap gazemberének viszont zuschlag jánost tartom. (Olvasóim kara: "Nem vagy egyedül!".) Ő se volt egyedül. Ja, persze most már jánost nem is ismeri senki, és soha nem is szerette senki és persze ők már 1947-ben is megmondták, hogy ez egy gazember. A gyanúsítottak közé került még: katus ferenc (Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja, MSZP), kullai tamás (volt MSZP-s önkormányzati képviselő, Kecskemét), lados istván (zj korábbi személyi titkára, krausz csaba (önkormányzati képviselő, Újbuda) és marsovszky balázs, a Fiatal Baloldal fővárosi elnöke is. Mi is történt (a vád szerint, az ártatlanság vélelme mellett, ítélet előtt, bla-bla)? Nos, zj utasításokat adott pályázati pénzekre vágyó egyesületeknek, hogy hogyan kell úgy pályázni, hogy a pénzt megkapják, de a pályázat alapját jelentő tevékenységet (pl. nyári gyermektáboroztatás) nem kell elvégezni. Az így ellopott állami pénzeken pedig lehet utána osztozkodni. A botrány egyébként már júniusban elkezdődött az Élet és Irodalomban megjelent cikkekkel, de csak szeptemberben fordult olyan "élesre" a dolog, hogy az ügyészség letartóztatásokat is elrendeljen. És ha azt hinnéd, nyájas olvasó, hogy majd megbüntetik őket, oszt annyi, tévedsz. Azok a pénzek nem jönnek már vissza. Ellopták. Tőled, tőlem, tőlünk. És ne hidd, hogy az egyik oldal kisangyal, a másik meg maga a Sátán. Szerintem igencsak árulkodó jel, hogy a parlamenti pártok valahogy sose tudnak megegyezni se a pártfinanszírozásról, se a kampánypénzek elköltésének ellenőrzéséről, se a képviselői juttatások elszámolásáról. Nagyon is jó nekik a jelenlegi zavarosban halászás. MINDNEK jó.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://badarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr22290762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása